Slektsforskning

Slektsforskning er spennende og tidkrevende.

Det enkleste er å begynne med de nærmeste familie medlemmer, for så å utvide horisonten. Mitt eget slektsnavn og nysgjerrighet rundt dette var starten for meg.

Så gjennom mange år har det blitt mye historie samlet. Vil formidle noe av det på disse web sidene. Det blir mest i form av slekts trer, men også litt utdypning av enkelt personer og steder. Slekts treene vil i hovedsak bestå av 5 generasjoner.

Selv om mye av dette handler om SIBBERN-Slekten, vil jeg også søke historie om mine andre 3 «slektsben»

 Til dere som henter info fra mine web sider, det er lov, MEN husk å oppgi disse sider som kilde. Det er lagt ned mye arbeid med disse sidene, så det er et must


SIBBERN – SLEKTEN

Sibbern slekten stammer fra Tyskland og kom til Norge, via Danmark, ca 1650. Den gangen var det en høyt respektert slekt med hovedsete i Rygge i Østfold. Værne kloster og senere Carlberg Gård var familienes sitt utgangspunkt. I dag er slekten spredt rundt om kring i landet.

Det er ikke mange som bærer SIBBERN som sitt eneste etternavn.

Statistisk sentrabyrå har oversikten over dette og viser at det pr 25.08.2013 er det 75 personer i Norge som har navnet

Mye av stoffet som omhandler familien Sibbern er hentet fra boken ”Efterrettninger om familien Sibbern” Dette er en bok som ble utgitt i 1890 og er tilegnet familiens medlemmer.

Jeg er nå blitt en lykkelig eier av denne boken.

Bok nr 103 av 105.

Slekten SIBBERN hadde betegnelsen "RANG ADEL" så lenge som adelen eksisterte i Norge.

Boken ”Efterretninger om familien Sibbern” ble som nevnt utgitt i 1890. Det har skjedd mye siden den gang, mange mennesker har kommet til. En del av dem finner du på denne web side.

EGNER - SLEKTEN

Min farmor kommer i fra EGNER slekten i Sørum. Det begynner å bli en del navn i mitt slekts tre på den siden også.

GUNDERSEN - SLEKTEN

Dette er min mor mor sin slekts.

Har ikke mye informasjon her, men håper det kommer.

KROGSRUD - SLEKTEN

Dette er min mor far sin slekts.

Har ikke mye informasjon her, men håper det kommer.


GRUNNLOVS JUBILET 2014

I forbindelse med 200 års jubileet for Grunnloven er det opprettet et prosjekt i regi av DIS Norge og Riksantikvaren for å finne etterkommere etter eidsvollsmennene.

Min tipp – tipp – tipp – tipp oldefar var med der, Valentin Christian Wilhelm Sibbern. Hans bror Henrik Frederik Arild Sibbern var også en av eidsvollsmennene.

 Les mer om prosjektet her:

http://www.eidsvollsmenn.no/

Sist oppdatert: